opleiden van uitzendconsulenten

Travi ondersteunt uitzendbedrijven bij al hun opleidingsvragen. Je kan bij ons terecht voor opleidingen voor kandidaat-uitzendkrachten (werkzoekenden) of uitzendkrachten (werknemers). 


Wat de opleiding van uitzendconsulenten betreft, werkt Travi samen met Cevora, het bevoegde sectorfonds voor de opleiding van het vast personeel in de uitzendsector.  Uitzendconsulenten vallen immers onder het Paritair Comité 200 en kunnen bijgevolg opleidingen volgen bij Cevora. Travi heeft wel, samen met o.a. Cevora, een beperkt aanbod voor uitzendconsulenten uitgewerkt.

Naast het opleiden van (kandidaat-) uitzendkrachten, zet Travi zich ook in om uitzendconsulenten te versterken in het vinden van de beste match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Hieronder kan je enkele opleidingsmogelijkheden voor uitzendconsulenten van Travi nalezen.

10 minuten om te overtuigen

In samenwerking met Cevora organiseert Travi regelmatig opleidingssessies ’10 minuten om te overtuigen’. Tijdens deze sessies krijgen uitzendconsulenten oefeningen en rollenspellen die hun overtuigingskracht aanscherpen.

Zij leren onder meer hoe je werkzoekende (kandidaat-) uitzendkrachten kan overtuigen een functiegerichte opleiding te volgen. Uiteraard kunnen consulenten deze technieken ook in andere aspecten van hun job gebruiken.

Voor de uitzendconsulenten die graag concrete cases verder willen inoefenen,  raadt Travi zeker de opleidingssessies ’10 minuten om te overtuigen voor gevorderden’ aan.

Deze opleiding kan ook op maat van 1 uitzendbedrijf aangeboden worden, maar dan moet je wel een minimum aan 8 cursisten kunnen garanderen. 

Voor meer info over deze opleiding, contacteer Pauline Rousseaux.

mail of bel naar Pauline

Hands-on sessies & bezoeken

Travi organiseert heel wat bezoeken en hands-on sessies bij opleidings-en competentiecentra in samenwerking met VDAB, Forem Formation, Bruxelles Formation, Arbeitsamt en andere private opleiders. Tijdens deze sessies maken uitzendconsulenten uitgebreid kennis met het bestaande opleidingsaanbod en kunnen zij hierdoor de opgedane competenties en vaardigheden van de cursisten beter inschatten. Door zelf deel te nemen aan de hands-on praktische proeven verbeteren zij bovendien hun inzicht in de technische beroepen. Details over de veiligheidsaspecten in de uitvoering van bepaalde jobs worden ruim toegelicht.


Voor een overzicht van de geplande hands-on sessies of bezoeken, bezoek onze kalender (link) of contacteer je sectorconsulent...

 

Deze opleidingen zijn ook een prima gelegenheid voor de uitzendconsulenten om hun kennis van technische beroepen op te frissen en hun knowhow te vergroten. Deze sessies stimuleren hen om nauwer samen te werken met Travi en haar opleidingscentra, want: onbekend is onbemind.