App-titude en Testyourselfie

In dit twee jaar durende Europese project ‘App-titude’  (01-09-2015 tem 31-08-2017) bond Travi samen met haar (Europese) partners de strijd aan tegen de jeugdwerkloosheid. Dit gebeurde enerzijds via de ontwikkeling van een mobiele site over werkattitudes van de toekomst (Testyourselfie) en anderzijds door een factsheet aan te maken die een aantal best practices bundelt.

App-titude versterkt stakeholders met bruikbare tools

De sectorale opleidingsfondsen van de uitzendsector uit 4 verschillende landen sloegen hiervoor de handen in elkaar: Doorzaam (NL), FAF.TT (FR), FSI (LUX) en Travi (BE). Travi nam de rol op van promotor en stond in dit project ook in voor het contact met externe partners: KU Leuven voor het onderzoeksluik en Atolo als communicatiespecialist.

De hoofddoelstelling van ‘App-titude’ was om alle stakeholders in ons netwerk te versterken met bruikbare tools over soft skills op de arbeidsmarkt. Op die manier kon dit hulpmiddel ingezet worden om een gepaste en kwalitatieve begeleiding van jonge werkzoekenden te realiseren.

De jongeren die gebruik maken van de ontwikkelde online tool verwerven een zicht op hun talenten, knelpunten en ontvangen tips en tricks over hoe om te gaan met verschillende situaties, conflicten op de werkvloer en het werken in teams.

 

Meer weten over App-titude en Testyourselfie?

Neem nu contact op