• Nederlands

Oekraïne – project: JobsforUkraine

Met de steun van de Vlaamse Regering, lanceerde Travi in 2022 een project om Oekraïense vluchtelingen via de uitzendsector aan een job te helpen. Dit project is ondertussen verlengd tot 28 februari 2025.

Welke acties zijn voorzien?

  • Travi engageert zich om over heel Vlaanderen 80 Oekraïense vluchtelingen te bereiken en hen individueel te begeleiden in hun zoektocht naar een job. We zetten in op maatwerk en bieden deze mensen een kwalitatief onthaal in de uitzendsector.
  • Om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen, engageert Travi zich om 5 jobdates te organiseren, meestal in samenwerking met steden en gemeenten of VDAB. We zetten ook verder in op de kwaliteit van deze jobdates door vooraf zelf online workshops aan te bieden (vb: opstellen van CV), tolken te voorzien, tijdens het jobevent een workshop over uitzendarbeid aan te bieden en opleidingsmogelijkheden toe te lichten aan zowel kandidaten als uitzendkantoren.
  • Travi zal 5 netwerkevenementen organiseren. Het doel is om uitzendkantoren en andere sociale actoren samen te brengen om zo Oekraïense kandidaten op een efficiënte manier te laten doorstromen naar de arbeidsmarkt.
  • Travi is van plan om 5 webinars te organiseren om de vaardigheden en kennis van Oekraïense kandidaten en vertegenwoordigers van uitzendbureaus te versterken. Er zullen externe sprekers worden uitgenodigd om de interne expertise aan te vullen.
  • Travi zal 20 kandidaten opleiden in technische vaardigheden. We werken hierbij vraaggestuurd en de mogelijkheid bestaat om deze opleidingen te combineren met specifieke taaltrainingen.
  • Travi zal taalopleiding aanbieden aan 20 kandidaten. Travi zal daarnaast ook inzetten op andere taalondersteunening zoals taalcoaching, inzetten van tolken.
  • Travi zorgt ook voor een betere bekendmaking van taalondersteuningstool “Nederlands in 1, 2, 3” via de Jobs for Ukraine website.
  • Job- en taalcoaching: Travi zal het bestaande aanbod promoten, maar voorziet ook middelen om een intenser traject aan te bieden van 10 tot 12 extra uren als dat nodig is.
  • Travi deelt bestaande informatie van de overheid (Agentschap inburgering en integratie, VDAB, OCMW’s, …) met uitzendbedrijven of de doelgroep.
  • Travi deelt ervaringen met collega-sectorfondsen en bekijkt ook of er ook samen acties kunnen ondernomen worden.  

Op eigen initiatief heeft het Travi-team geïnvesteerd in een continue betrokkenheid van Oekraïense kandidaten en heeft het tweewekelijkse nieuwsbrieven (met nuttige informatie, opleidingsinschrijvingen en evenementenkalender) verstuurd naar meer dan 3600 ontvangers in Vlaanderen en Brussel.

Laat je inspireren door deze videobeelden van onze opleiding heftruck voor Oekraïnse werkzoekenden in Roeselare te bekijken:

Bij vragen of opmerkingen neem contact op met onze Project Manager Maryna Yaroshevych of onze directeur Vincent Vandenameele: