Hand in Job helpt mensen met een handicap aan werk

Travi werkte samen met AVIQ (l'Agence pour une Vie de Qualité) het project ‘Hand in Job’ uit om de tewerkstelling van personen met een handicap via uitzendarbeid te verbeteren.  

Uitzendkantoren en -consulenten hebben vaak nog te weinig voeling met de dagelijkse realiteit van het leven met een handicap. Daarnaast blijken de personen met een handicap zelf ook onvoldoende zicht te hebben op het jobaanbod van de uitzendkantoren.

Sensibiliseringsdag en ontmoetingsmoment

In een eerste fase kregen uitzendconsulenten de kans om deel te nemen aan een sensibiliseringsdag onder begeleiding van AVIQ. Eenmaal deze sensibilisering achter de rug, maken de betrokken consulenten deel uit van een netwerk van bevoorrechte contactpersonen voor personen met een handicap, die via uitzendarbeid aan de slag willen.

Na de sensibiliseringsdag konden consulenten met hun opgedane kennis ook deelnemen aan een ontmoetingsmoment. De consulenten kregen zo de kans om de theorie in praktijk om te zetten en kandidaten te ontmoeten. Deze 'Rencontres Intérim' vonden plaats in door AVIQ erkende opleidingscentra of in lokalen van AVIQ zelf.

 

Meer informatie over het project Hand in Job? 

Neem nu contact op