• Nederlands

Webinar Maatregel Individueel maatwerk - 21.03.2023

Op 1 juli 2023 treedt individueel maatwerk in werking. Met deze maatregel wil de Vlaamse Overheid de kansen op de arbeidsmarkt verhogen voor personen met een arbeidsbeperking, ook in een reguliere arbeidscontext. De invoering van individueel maatwerk voorziet een financiële incentive in de vorm van een loonpremie en/of een begeleidingspremie om de drempel voor het aanwerven en tewerkstellen van personen met een arbeidsbeperking te verlagen en er ook voor te zorgen dat deze personen met de juiste begeleiding aan de slag kunnen gaan en blijven. Deze maatregel is belangrijk omdat de VOP (Vlaamse Ondersteuningspremie) in dit nieuwe kader wordt geïntegreerd.

Federgon en Travi organiseerden hierover in samenwerking met het Departement Werk en Sociale Economie een webinar op 21 maart 2023. Tijdens dit webinar gingen Joachim Vandergraesen (beleidsmedewerker) en Kristof van Heucke (maatregelverantwoordelijke) dieper in op de maatregel, met specifieke aandacht voor de toepassingsmodaliteiten binnen de uitzendsector. 

Uitzendkantoren zullen volop kunnen gebruik maken van de maatregel. Indien zij echter, kandidaten, waarvoor een begeleidingspremie wordt voorzien, willen ter beschikking stellen van gebruikers, dan dienen zij zich hiervoor te registreren bij het Departement Werk en Sociale Economie. Tijdens het webinar wordt deze registratie ook toegelicht.

 

Download hier de presentatie over de Maatregel Individueel maatwerk:

Wil je meer informatie over de registratievoorwaarden voor uitzendkantoren en het registratieproces? Klik dan hier:

https://www.vlaanderen.be/individueel-maatwerk/individueel-maatwerk-voor-werkgevers#voorwaarden