ervaringsbewijzen in Franstalig België

Ervaringsbewijzen zijn in Franstalig België gelanceerd door Consortium competentievalidatie (CVDC) en erkende validatiecentra, in het kader van het decreet van juli 2003.

Je kan een examen voor een ervaringsbewijs laten afnemen bij 5 publieke onderwijs- en beroepsopleidingsinstanties: FOREM, Bruxelles Formation, l’Enseignement de promotion sociale (EPS), l’Institut de Formation en Alternance des Petites et Moyennes Entreprises (IFAPME) en le Service de Formation des Petites et Moyennes Entreprises (SFPME).

Wat doe je met zo’n ervaringsbewijs?

Met een ervaringsbewijs heb je een officiële erkenning van je professionele competenties op zak, ook al heb je hier geen diploma van. Met zo'n officiële erkenning vergroot je de kansen op het vinden van een job of bevestig je de kennis en expertise die je hebt. De testen die je moet uitvoeren om een ervaringsbewijs te ontvangen, zijn gratis en confidentieel.

Meer informatie over ervaringsbewijzen

Als je meer informatie wenst over de verschillende beroepen waarvoor je  competenties kan valideren of de erkende centra voor competentievalidatie in Wallonië of Brussel, surf dan naar de (Franstalige) website http://www.validationdescompetences.be.