mobiliteitsprojecten: vervoer van en naar het werk

Veel uitzendkrachten kunnen niet ingaan op een jobaanbieding omdat ze niet mobiel zijn. Heel wat industriezones zijn niet of nauwelijks bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarom zette Travi tal van mobiliteitsprojecten op in samenwerking met lokale besturen, overheidsinstanties en uitzendkantoren.

In Vlaanderen richten deze mobiliteitsprojecten zich vooral op het vervoer van en naar de grote zeehavens. Jaarlijks kunnen duizenden uitzendkrachten op deze wijze aan de slag.

Busproject Max Mobiel (Gent)

Het busproject Max Mobiel in de Gentse havenzone is uitgegroeid tot een vaste waarde in de regio. Dagelijks rijden grote en kleine busjes vanaf verschillende mobiliteitshubs (vaak treinstations) tot aan de deur van het bedrijf of in het industriegebied waar jullie uitzendkrachten werken. De Gentse haven is al lang niet meer de enige zone die via Max Mobiel toegankelijk is. Bedrijventerreinen in de zuidelijke rand van Gent zijn via shuttle ook vlot bereikbaar. 

Binnen de budgettaire mogelijkheden kunnen nieuwe routes onderzocht en eventueel opgestart worden. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat uitzendkrachten zeer vaak gebruik maken van deze pendelbusjes. Opgelet: het uitzendkantoor moet hun plaats op voorhand reserveren. 

 

Ook onze sectorconsulent kan je verder helpen

Uitzendbusproject Haven van Zeebrugge

Het pendelbusproject in de haven van Zeebrugge werd opgestart specifiek op vraag van uitzendkantoren. Tot op vandaag blijven zij de belangrijkste gebruikers van dit project, dat uitzendkrachten tot aan het bedrijf brengt waar ze werken in de haven.
Vanuit Brugge, Oostende, Blankenberge of Knokke-Heist zijn er routes voorzien tot aan de haven.

Het grote voordeel van deze pendelbusjes is de flexibiliteit. Iedereen die in de haven moet zijn (werk, sollicitatie, stage,…), kan deze busjes nemen, op voorwaarde dat het uitzendkantoor voor hen een plaats boekt. 

 

Ook onze sectorconsulent kan je verder helpen

Haven Van Antwerpen

De Pendelbus rijdt sinds 2009 op de Linkerscheldeoever en pendelt sinds de zomer van 2016 in het volledige havengebied van Antwerpen.

Dit havenbrede initiatief van het Havenbedrijf Antwerpen en Maatschappij Linkerscheldeoever biedt de havenwerknemers de kans om elke dag zonder problemen op het werk aan te komen.

De Pendelbus is een veilige, milieubewuste en goedkope manier van collectief pendelen naar een werkbestemming in de haven van Antwerpen. De bussen vertrekken, na reservatie, op verschillende tijdstippen van en naar gereserveerde bedrijven.

De uitzendkracht kan gebruik maken van de Pendelbus in de haven van Antwerpen zodra het uitzendkantoor is aangesloten.

 

Ook onze sectorconsulent kan je verder helpen