ga aan de slag als uitzendkracht

Ben je op zoek naar een job als uitzendkracht of werk je al via een uitzendkantoor? Misschien kan Travi je verder helpen. Als vormingsfonds staan we klaar om jouw skills te verbeteren, in samenspraak met jouw uitzendkantoor.

Wat heeft Travi jou te bieden?

  • Wat is uitzendarbeid?
  • Opleiding voor uitzendkrachten
  • Sollicitatietips

Wat is uitzendarbeid?

Een uitzendjob of een “interim” is een tijdelijke job. Je werkgever is het uitzendkantoor, die je ter beschikking stelt aan een bedrijf. Veel uitzendjobs bieden tegenwoordig steeds vaker een optie tot vast contract aan. Dat betekent dat je nadien ook voor onbepaalde duur aan de slag kan gaan bij het bedrijf.

Als uitzendkracht kan je verschillende jobs leren kennen. Je kan veel kennis en ervaring opdoen, en dat in verschillende sectoren. Samen met de uitzendconsulente kan je als werkzoekende uitkijken naar een job. Mocht dit nodig zijn, dan kan de uitzendconsulente je een opleiding aanbieden om je competenties te versterken.

Wil je meer te weten komen over uitzendarbeid? Travi biedt een gratis e-learning aan: www.interiminfo.be. Je leert er hoe uitzendarbeid in België precies werkt en krijgt er tal van nuttige tips om te solliciteren.

Opleiding voor uitzendkrachten

Travi leidt jaarlijks een 5000-tal uitzendkrachten en -kandidaten op met haar gratis opleidingen. Kandidaat-uitzendkrachten kunnen zich via een uitzendkantoor inschrijven voor één van onze open opleidingen. Uitzendkrachten kunnen in bepaalde sectoren ook een opleiding genieten. Voor min-26-jarigen heeft Travi een specifiek aanbod met het Welqome project.

Welqome

Met het Welqome-project wil Travi via verschillende acties jongeren steunen in hun zoektocht naar werk. Als coach of uitzendconsulent vind je bij Welqome enkele tools zodat je jongeren beter kan gidsen in de jobjungle. Het project is specifiek gericht op min 26-jarigen op zoek naar werk, met de steun van de Federale Overheid.

ontdek welqome

 

Heb je zelf interesse om een opleiding te volgen in afwachting van een uitzendjob? Neem contact op met je uitzendconsulent. Enkel uitzendbedrijven kunnen kandidaten inschrijven voor een opleiding. Je moet dus ingeschreven zijn bij een uitzendkantoor om deel te nemen aan onze opleidingen.

ontdek het opleidingsaanbod

Sollicitatietips

Op zoek naar een job, maar je weet niet hoe je eraan moet beginnen? Travi heeft voor jou een aantal handige links, waar je tips kan sprokkelen voor je gaat solliciteren.