samenwerking met coaches

Jobcoaching voor een individuele begeleiding

Travi stimuleert de samenwerking met arbeidsmarktactoren die acsade match tussen vraag en aanbod. Travi werkt ook nauw samen met jobcoaches.

Wat doet een jobcoach?

Jobcoaching is een veelvuldig ingezet en gewaardeerd instrument om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Het is een individuele begeleiding, bedoeld om mensen te ondersteunen en te adviseren bij hun zoektocht naar werk of tijdens een job. De jobcoach probeert mensen te versterken op de arbeidsmarkt en gebruikt daarvoor vaak partnerschappen, zoals met Travi. 


Meer info over hoe het concreet werkt, vind je op de site: http://www.jobentaalcoaching.be/.

Hoe kan Travi de link leggen tussen een uitzendkantoor en jobcoach?

Als uitzendkantoor kan je je vacatures, rekruteringsdagen, infosessies of kennismakingsdagen bekend maken bij een ruime groep coaches. Je bezorgt de volledige info aan je sectorconsulent, die ervoor zorgt dat de info bij de gekende partners terechtkomt. Je kan ook deelnemen aan diverse jobdates (link) die in samenwerking met de partners georganiseerd worden om onmiddellijk in contact te komen met kandidaten. Wederzijds kennismaken met diverse organisaties kan tijdens de meet & greets (ook digitaal).

 

 

Hoe kan een jobcoach zijn kandidaten in contact brengen met uitzendvacatures?

Jobcoaches willen graag hun kandidaten zo snel mogelijk aan een job helpen. Dat kan door de kandidaten bekend te maken aan de uitzendkantoren in de regio waar de werkzoekenden aan de slag willen. Travi ontvangt van verschillende partners regelmatig GDPR-proof kandidatenlijsten, die de sectorconsulenten op hun beurt verspreiden naar de kantoren van de desbetreffende regio. Uiteraard kan Travi ook een jobdate organiseren waarbij kandidaten in rechtstreeks contact komen met een aantal uitzendkantoren. Ook de meet & greets (kan digitaal) stimuleren de samenwerking tussen uitzendkantoren en jobcoaches.

 

Als trajectbegeleider van het WIJ3!-project in Vilvoorde wil ik het vormingsfonds voor uitzendkrachten bedanken voor de kans die ze geboden hebben aan twee jongeren. In november 2018 kregen zij na een WelQome-evenement de opportuniteit om in drie dagen tijd hun heftruckattest te behalen. Ze zijn met glans geslaagd en kwamen een week later met grote fierheid hun kaartje tonen tijdens hun afspraak. Momenteel zijn ze op zoek naar een geschikte job, maar hierdoor hebben ze wel een beentje voor op de arbeidsmarkt. Bedankt!

Anke Van Oostenryck
trajectbegeleider
VOKANS WIJ3

Wil jij in contact komen met jobcoaches? Contacteer je sectorconsulent voor meer informatie.