VZW Alternatief 'Partner van de maand' maart 2023

Naar goede gewoonte zetten we voor de derde keer op rij een van onze trouwe partners in de kijker. Deze maand is het de beurt aan vzw Alternatief uit provincie Limburg. Onze sectorconsulente Inge Houben vertelt meer over dit sterk parnterschap:

Wat maakt Alternatief zo'n goede partner?

Hun aanpak om ons als uitzendsector steeds te benaderen als valabele werkgevers, net zoals de klant-eindgebruikers dat zijn. Ze zetten hun dienstverlening niet enkel in ten dienste van de eigen werkzoekenden populatie maar ook  net zo goed voor de kandidaat – uitzendkrachten van uitzendkantoren vanuit hun rol als werkplekarchitect.

Dat gaat gepaard met een goede kennis van de lokale arbeidsmarkt en een hands on aanpak van het accountmanagement.

De bijna maandelijkse jobdates zijn intussen een ‘gekende’ trekpleister geworden.

Hoe lang loopt dit partnerschap al?

Sedert jaar en dag, maar de afgelopen jaren steeds verder geïntensifieerd en een meer projectmatige aanpak.

Hoe is dit begonnen?

Jaren geleden ontdekten we al dat kleinschalig ‘ af en toe’ samenwerken zijn vruchten afwierp en we hebben een 4 tal jaren geleden samen beslist sommige acties in een jaarplanning vast te leggen waardoor we langs beide zijden continuïteit en herkenbaarheid in acties hebben gekregen.

Wat was het leukste project dat je samen opzette?

Het succes van de kleine jobdates – herhaling en herkenbaarheid werkt.

Taalcoaching, op maat op de werkvloer van een klant-gebruiker ism met de betrokken uitzendpartner(s)

Wat kunnen we van hen leren?

Het blijvend inzetten op partnerschappen werkt in "the long run". Kijk naar elkaar als wederzijdse mogelijkheid om dingen te verwezenlijken ook al is het geen dagelijkse kost in je werking of opdracht. Kijk verder dan de lengte van je neus!

En nu?

Net zoals Travi, buigt Alternatief  flexibel mee met de arbeidsmarkt – we zijn overtuigd dat we samen nog héél wat initiatieven zullen lanceren. Ik kijk er alvast samen met alle uitzenders uit de ruime regio naar uit!