Studie rond 55-plussers in de uitzendsector

Studie rond 55-plussers in de uitzendsector

Travi zoekt uitzendconsulenten of 55-plussers die willen meewerken aan een interview!

IDEA Consult en The Argonauts onderzoeken in opdracht van Travi waarom 55-plussers en 65-plussers beslissen al dan niet een beroep te doen op uitzendkantoren, welke weg ze afleggen in die beslissing, en hoe ze de ondersteuning ervaren.

Met de resultaten van dit onderzoek gaat Travi aan de slag om concrete acties te ondernemen om 55-plussers nog beter via een uitzendkantoor te ondersteunen en aan een job te helpen!  

Hoe gaan we dat doen?

  • We willen graag 20 online interviews van +/- 1 uur afnemen met 55-plussers én 65-plussers die via een uitzendkantoor de stap naar een nieuwe job hebben gezet (of geprobeerd hebben). Of net beslist hebben om dat niet via een uitzendkantoor te doen.
  • Daarnaast willen we ook een tiental online interviews van +/- 1 uur af te nemen met uitzendconsulenten, waarbij we zullen focussen op de begeleiding van 55-plussers én 65-plussers.

Op basis van deze interviews gaan we de customer journeys of de klantervaringen van de 55-plussers in detail bekijken en willen we ook een aantal types of persona opstellen. Uiteindelijk wil Travi een concreet actieplan maken om 55-plussers nog beter te ondersteunen in de uitzendsector.

Wie zoeken we voor de interviews?

  • Ofwel 55-plussers of 65-plussers die op zoek zijn naar werk, al dan niet via een uitzendkantoor, OF al aan het werk zijn via uitzendarbeid, OF overwogen hebben om aan het werk te gaan via uitzendarbeid, maar dat uiteindelijk niet hebben gedaan.
  • Ofwel enthousiaste uitzendconsulenten die hun ervaringen rond het begeleiden van 55-plussers willen delen met ons.

Wat verwachten we?

Wil je jouw verhaal, vanuit jouw perspectief als uitzendconsulent of 55-plusser, anoniem delen in een interview van maximaal 1 uur? Dit interview zal doorgaan online via een platform naar keuze (Teams, Google meet,...) of telefonisch. Of wens je eerst nog wat meer uitleg? Laat dan nu via deze link je gegevens achter en boek direct een afspraak!

Wil je deze info mee helpen verspreiden?

Wil je als uitzender of als partner die oudere werkzoekenden begeleidt, mee helpen zoeken naar respondenten via jouw communicatiekanalen? Of ken je potentiële kandidaten die willen meewerken aan het onderzoek? Spreek hen dan persoonlijk aan en bezorg hen bovenstaande link of de passende pdf:

 

Bedankt voor je medewerking!