Onboarding. Wat als jouw kandidaat perfect startklaar zou zijn?

 

In een arbeidsmarkt waar het steeds moeilijker wordt om vacatures ingevuld te krijgen, voelt de uitzendbranche des te meer de schaarste aan arbeidskrachten. Voor uitzendkantoren is het daarom cruciaal geworden om maximaal in te zetten op een positieve ‘candidate experience’. Want een uitzendkracht die zich welkom voelt en volledig geïnformeerd en voorbereid is op de job, hoe langer hij of zij bij het bedrijf blijft en hoe beter de prestaties zijn. Op het einde van de rit hou je dus een gelukkige medewerker over en een tevreden klant.

 

Maar hoe ga je daar als uitzender nu mee aan de slag? Tussen uitzendkantoor en uitzendkracht is vaak weinig tot soms geen effectief face-to-face contact. Neem daarbij de huidige context van corona, en je kan er niet meer onderuit dat steeds meer op afstand of digitaal dient te verlopen. Hoe kan je dan als uitzendkantoor toch de vinger aan de pols houden en je kandidaat maximaal begeleiden voor, bij en na zijn of haar opstart bij de klant?

 

Daar wilden we bij Travi graag een pasklaar en vooral een meteen toepasbaar antwoord op leveren.  Op 24 september 2020 lanceerden we daarom een webinar in samenwerking met De Opleidingscoach, met als doel een uur vol te laden met praktische en concrete tips en tools voor uitzendkantoren om hun uitzendkrachten een vliegende start te geven.


Bekijk hier het Webinar.