Economisch Huis Oostende is 'Partner van de maand' januari 2023

Het moet gezegd: we hebben bij Travi geluk met enthousiaste partners als de onze. Toch zetten we elke maand graag één van die partners in de kijker. In de eerste maand van 2023 is dat het Economisch Huis Oostende.

Het Economisch Huis is een échte bondgenoot voor Annick De Wulf, onze sectorconsulente in West-Vlaanderen. Zij legt uit waarom ze hen graag in de kijker zet.

Wat maakt het Economisch Huis zo'n goede partner?

De sterkte van het Economisch Huis is ongetwijfeld het team van enorm geëngageerde medewerkers en het brede speelveld waarin autonoom geschakeld kan worden. Een ruime visie op de mogelijkheden en de openheid om nieuwe werkwijzen uit te proberen, zorgen ervoor dat er kort op de bal gespeeld wordt en partnerships tot mooie resultaten leiden.

Hoe lang loopt dit partnerschap al?

De samenwerking met Economisch Huis loopt al jarenlang, telkens met zeer dynamische collega’s die alles in het werk stellen om tot het beste resultaat te komen voor alle betrokken partijen.

Hoe is dit begonnen?

In 2018 kwamen we tot intensievere samenwerking tijdens de pilootsessie taalbad voor heftruckbestuurders, gevolgd door een heftruckopleiding en toeleiding naar een job via de uitzenders. Een succesformule die tot op vandaag herhaald wordt én zelfs overgenomen wordt door andere partners waarbij Economisch Huis zijn expertise graag deelt.

Wat was het leukste project dat je samen opzette?

Naast de succesvolle jobdates die regelmatig herhaald worden, organiseerden we vorig jaar samen een Welqome-day next level, met een hoogteparcours als ijsbreker voor de jongeren. 

Bovendien wordt elke opportuniteit om werkzoekenden die klaar zijn voor de arbeidsmarkt aan de juiste job te helpen zorgvuldig bekeken om win-win voor allen te genereren.

Wat kunnen we van hen leren?

Economisch Huis is een partner die staat voor geven en nemen – échte samenwerking met alle betrokken actoren. Die onbaatzuchtige aanpak wordt duidelijk in de praktijkgerichte gids die voor iedereen beschikbaar is en waarin onder andere de samenwerking met de uitzendsector beschreven staat. De papieren versie kan je trouwens bestellen via info@remove-this.economischhuis.remove-this.be.

En nu?

Net zoals Travi, buigt Economisch Huis flexibel mee met de arbeidsmarkt – we zijn overtuigd dat we samen nog héél wat initiatieven zullen lanceren. Ik kijk er alvast samen met alle uitzenders uit de ruime regio naar uit!