Gebruik jij de #Covid19 databank van VDAB?

VDAB startte een deeldatabank met dringende vacatures die rechtstreeks het gevolg zijn van de Corona-crisis. Uitzendbedrijven melden deze vacatures het best aan met #COVID19

VDAB hanteert specifieke criteria om de kwaliteit van onze #COVID19-databank te bewaken. Deze campagne is immers bedoeld om kritieke jobs in te vullen in de sectoren die het door de crisis het meest nodig hebben.

Voldoet jouw huidige vacature aan deze criteria? Dan kan je de vacature melden met #COVID19 in de titel:

  • De vacature is ontstaan ten gevolge van de coronacrisis
  • Het gaat om een job in één van deze sectoren: transport, logistiek, distributie (retail voeding), land- en tuinbouw of voedings- of zorgsector. Geef dus zeker mee wie de opdrachtgever is, zo weten we meteen tot welke sector die behoort.
  • In de vacature staat duidelijk vermeld dat je de hygiënemaatregelen respecteert en dat je het welzijn van de huidige en nieuwe medewerkers garandeert.
  • Het gaat om een tijdelijke job (met eventueel ‘optie vast’)

VDAB verstaat onder tijdelijke job alle jobs gemeld in MasterVac, Mijn VDAB of automatisch gemelde jobs via HRXML met als contracttype ‘Tijdelijke job (met optie vast)’ en ‘Interim Job (uitsluitend voor uitzendkantoren)’. Ook vacatures voor jobstudenten mogen gemeld worden met #COVID19 in de titel zolang ze voldoen aan bovenstaande criteria.

Publiceerde je al vacatures met #COVID19? Controleer deze dan extra op bovenstaande criteria zodanig dat de vacatures terecht het label #COVID19 verdienen.

Het is dus belangrijk het juiste contracttype aan te duiden. Kan je het contracttype niet wijzigen via de automatische weg? Dan vragen we je om het contracttype manueel aan te passen in MasterVac.

Beantwoordt je vacature niet aan de criteria, dan halen we de #COVID19 weg uit de titel.

Tot slot vragen we je om dit bericht zoveel mogelijk intern te verspreiden. Heb je meerdere vestigingen? Zorg dan dat al je medewerkers op de hoogte zijn van deze werkwijze. Samen houden we werk in beweging.