Al wandelend helpen Stad Gent en Travi Gentenaars aan het werk

In deze coronatijden verlopen veel contacten online, ook sollicitatiegesprekken. Voor sommige werkzoekenden creëert dat een extra drempel. Travi, het opleidingsfonds voor de uitzendsector, en Stad Gent bieden op 4 mei een creatief alternatief: een wandeljobdate. Dit kadert in het Gentse project ‘Azuu’.

Op 4 mei voorzien Travi en de Dienst Werk en Activering van Stad Gent een wandeljobdate, in open lucht en uiteraard volledig coronaproof. Een aantal uitzendkantoren staan op verschillende plaatsen in Gent klaar om met een 15-tal kandidaat-uitzendkrachten kennis te maken. Onderweg krijgen de kandidaten en hun jobcoaches opdrachten om zich voor te bereiden op de date met het uitzendkantoor. Op die manier krijgen werkzoekenden voor wie online solliciteren een drempel is, de kans om zich coronaproof en toch persoonlijk voor te stellen aan een aantal uitzenders.

De pers is welkom op dinsdag 4 mei om 15u30 onder de Stadshal aan Poeljeplein in Gent om foto’s of video’s te maken.
Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk, en Vincent Vandenameele, directeur van Travi, beantwoorden met plezier vragen over de wandeljobdate en het Azuu- project. Uiteraard kan je ook vragen stellen aan werkzoekenden en uitzenders, terwijl de wandeljobdate bezig is.

In het kader van de corona-maatregelen, gelieve jouw aanwezigheid te bevestigen via leentje.vanrysseghem@travi.be, ten laatste op maandag 3 mei. We werken in bubbels van max. 10 personen.
Vergeet je mondmasker niet want in Gent-centrum is het dragen van een mondmasker verplicht.

Wil je hier graag meer over weten? 

Lees hieronder dan ons persbericht: