‘Wandeljobdate’ smaakt naar meer

Op 27 oktober organiseerde onze sectoroconsulente regio Oost-Vlaanderen Jocelyn Desreumaux samen met de Dienst Activering van Stad Oudenaarde, de 2de editie van de Wandeljobdate in Oudenaarde. Na een succesvolle try-out in april 2022 kon de herfsteditie niet uitblijven.

Het concept van deze jobdate? Gewapend met hun cv en vergezeld van hun jobcoach gaan de Oudenaardse werkzoekenden op stap door de stad langs vier deelnemende uitzendkantoren. 

In een korte workshop in het Sociaal huis krijgen ze de nodige handvaten en tips & tricks mee om succesvol en vol zelfvertrouwen de sollicitatiegesprekken tegemoet te gaan. Daarna beginnen ze in kleine groepjes met hun jobcoach hun wandeltocht langs een voor hen uitgestippeld parcours.

Wat van deze jobdate-formule zo’n succes is de aanwezigheid van de jobcoaches. We zien echt de kandidaten groeien gedurende de dag. Tussen elk sollicitatiegesprek kunnen de jobcoach en de kandidaten al wandelend naar het volgende uitzendkantoor even napraten over het gesprek met de uitzendconsulent en buigen zich samen over de positieve punten en aandachtspunten.

We sluiten deze wandeljobdate telkens af met een rondetafelgesprek tussen de uitzendconsulenten en de jobcoaches.

Lees hier het krantenartikel in Het Nieuwsblad