Migrants, Students & Jobs (MSJ) : brochure ‘Regelgeving Studentenjob’ voor jongeren met migratieachtergrond.

Een studentenjob heeft talloze voordelen. De voordelen van werk zijn veel talrijker dan enkel de financiële component. Werkervaring kan bijdragen aan de integratie van jongeren met migratieroots in de samenleving. Werken als jobstudent verhoogt je zelfzekerheid, je sociaal contact en je status. Werk zorgt voor structuur in je vrije dagen en je persoonlijke ontwikkeling. De voordelen van een studentenjob voor anderstalige jongeren zijn nog talrijker. Zij krijgen zo de kans om de Nederlandse taal extra te oefenen in een werkomgeving. Ze breiden hun woordenschat uit met vakjargon die ze anders niet zouden leren. Ze ontwikkelen relevante arbeidattitudes en breiden hun sociaal netwerk uit. Eens afgestudeerd geeft de opgebouwde werkervaring hen een duwtje in de rug bij het solliciteren op de arbeidsmarkt. 

Omdat veel uitzendbedrijven heel actief zijn in het tewerkstellen van studenten brengt Travi de brochure ‘Regelgeving Studentenjob’ graag onder de aandacht van uitzendconsulenten. Het oplijsten van de regelgeving met betrekking tot studentenjobs is zeer belangrijk voor nieuwkomers. Deze informatie werd tot nu nog niet in klare taal voor hen gebundeld. De brochure kunnen uitzendconsulenten en anderstalige jongeren zowel in het Nederlands als in het Engels raadplegen.

Travi draagt vanuit de stuurgroep, als geassocieerde partner, bij tot de resultaten van het project Migrants, Students & Jobs, waaronder deze brochure.

Dit project loopt van 1 september 2020 tot 31 december 2022 en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse Overheid. Meer informatie: Mieke Verstegen, Travi sectorconsulent, mieke.verstegen@remove-this.travi.remove-this.be, 0476 62 69 30