Jobdag - Oekraïense werkzoekenden - white & blue collars - regio Vilvoorde

20/04/2023 12:30 - 16:30
Vilvoorde
locatie
CC Bolwerk - Bolwerkstraat 17 1800 Vilvoorde
organisator

Travi ism stad Vilvoorde

contactpersoon

Filip Van Alboom (Sectorconsulent VLBRA) & Maryna Yaroshevych (Project Officer Project Oekraïne)
filip.vanalboom@remove-this.travi.remove-this.be & maryna.yaroshevych@travi.be
0494 50 61 42

 • Heb je klanten die ervoor open staan en er klaar voor zijn om Oekraïense mensen aan te werven?
 • Ben jij als kantoor klaar om Oekraïense mensen te ontvangen en aan een job te helpen?

Indien je op al deze vragen met ja antwoordt, dan is deze jobdate iets voor jou.

 

Je ontmoet een 60-tal Oekraïense werkzoekenden die in de regio Vilvoorde aan de slag willen. We verwachten die dag diverse profielen maar vooral kandidaten die op zoek zijn naar een job, gaande van business support, retail, ICT, diensten aan personen/bedrijven, industrie, transport en logistiek + zorg en onderwijs. Ook bouwprofielen maar iets minder vertegenwoordigd. 

PROGRAMMA :

 • 12:30: ontvangst
 • 13-14:30: workshops:
  • Workshop met Maryna van Travi die aan de kandidaten een korte intro geeft in de moedertaal van de werkzoekenden. 
  • Workshop door Travi voor de uitzendconsulenten met tips & tricks rond rekruteren van Oekraïense uitzendkrachten. Uitzenders maken ook kennis met aanbieders van taalcoaching.
 • 14:30 – Pitches uitzendkantoren: Stel je zelf even voor als kantoor, alsook je vacatures
 • 14:45-16u30: jobdate & feedbackmoment

Aandachtspunten :

 1. Voor Oekraïense mensen is het natuurlijk het fijnst als ze met jou over hun loopbaan kunnen praten in het Oekraïens. De kandidaten spreken meestal Oekraïens,Russisch, Engels en soms een beetje Nederlands. Laat je tijdens deze jobdate dus eventueel bijstaan door een collega intern die het Oekraïens of Russisch machtig is. Dat is natuurlijk niet zo evident. Lukt jou dit niet? Geef ons dan even een seintje, zodat wij jou tijdens de jobdate kunnen laten bijstaan door een tolk in geval van nood.
 2. Ga even na of je vacatures in petto hebt voor deze kandidaten, waar de talenkennis op dit moment niet het struikelblok vormt. De meeste kandidaten volgen op dit moment Nederlandse lessen, maar hebben nog even de tijd nodig om vlot in het Nederlands te functioneren.
 3. Tijdens deze jobdate informeren we je graag meer over de mogelijkheden van taalcoaching tijdens het eerste tewerkstellingsjaar voor je starters. Wil je er nu al meer over weten? Neem dan even een kijkje hier : Taalcoaching op de werkvloer - uitzendsector

Om de kwaliteit van deze jobdating voor alle deelnemers hoog te houden, kunnen max 12 uitzendkantoren deelnemen. We zullen bij het toelaten van de kantoren rekening houden met jullie vacatures zodat we vertegenwoordiging hebben voor alle beschreven branches en er voor elk van de kandidaten wat wils is. 

 

 

inschrijven

Inschrijven kan tot en met 19/04/2023.